diumenge, 30 d’octubre del 2011

Avui ha sortit el sol

Després d'un dia tris i gris, avui el sort ha sortit!!
No estic bé i no estic optimista; tot el contrari, però estic contenta per tres coses:
  1. El sol ha sortit i tot es veu d'un altre color i amb una altra perspectiva
  2. El meu home és un lluitador, no llença mai la tovallola i tot els entrebancs amb els que s'ha trobat a la vida (que creieu-me que són molts) els ha anat superant. Si els embrionets són fills seus, també trobaran la manera per tirar endavant i sortir-se'n. Embrionets: creiem en vosaltres, lluiteu!!
  3. Tinc una amiga blocaire que em dóna un suport incondicional i això no es paga amb diners. Mai m'hagués pensat que algú es llegiria el que escric i que m'ajudaria tant com està fent. Petonets "el nostre somni" i mil gràcies per ser com ets, sé que un dia seràs una mare fantàstica. Y gracias también a ti Pachu que te conectas al bloc desde Argentina y lo lees, aunque esté en catalán. Haces un esfuerzo impresionante y tus palabras siempre son de ánimo y esperanza. Es genial tener a alguién que nos demuestra que no debemos abandonar, que por muchas dificultades que tengamos, se puede conseguir y tú lo conseguiste.
Bon diumenge a tots vosaltres, neguitaires. Entre tots farem que aquests neguits que tenim vagin quedant enrera per donar pas a les alegries.

dissabte, 29 d’octubre del 2011

escric perquè avui ho necessito més que mai

Estic fatal, feta una merda i amb ganes d'engegar-ho tot a la merda. Hem anat a l'hospital per la transferència i el sr. gurb ens ha explicat la situació: el que pintava tan bé de bones a primeres, ara pinta negríssim. Dels sis embrionets que teníem dijous, ens en quedaven tres i d'una qualitat dolentíssima. Resulta que a hores d'ara haurien de tenir entre 6 i 7 cèl·lules i el més bo en té 5, l'altre 4 i el tercer ja ni ho ha dit... Ens ha dit que tenien dubtes amb els biòlegs, que no sabien si valia la pena tranferir-los o no però que ja els teníem, i que nosaltres érem allà... els ha sabut greu fer-nos marxar sense transferir-los. El motiu: la mala qualitat de l'esperma del meu home. Jo he respost molt bé i els òvuls eren de molt bona qualitat, però es veu que van tenir penes i treballs per trobar algun espermatozou que fos mínimament decent per fecundar un òvul. Tot i amb això, els que sí que han fecundat els òvuls no semblen amb energia suficient com per fer una divisió cel·lular correcta. Ens ha comentat que ho podem tornar a intentar amb la meitat dels òvuls fecundats amb esperma del meu home, i l'altra d'un donant!! m'he desmuntant i no he pogut parar de plorar: això que et diguin que MAI podràs tenir fills amb la teva parella és molt dur i jo sóc ploranera de mena i m'he passat tota la transferència amb la llagrimeta... La transferència ha sigut ràpida i sense cap problema, igual com una IA i després m'he hagut d'estar uns 20 minuts en repòs, allà sola amb el meu home que estava súper pansit i amb un sentiment de culpa impressionant. Ell no en té la culpa, jo tampoc; simplement, com a parella sembla que ho tenim molt cru per poder concebre.
El Sr. Gurb súper maco i dolç, m'ha dit que faci repòs tot aquest cap de setmana de pont i que continui amb la mateixa medicació. Que no m'estressi i que el dia 11 de novembre em vagi a fer les analítiques de la beta.
No us podeu imaginar com em sento, bé, segurament una mica sí. Si m'hagués dit que aquest cop ha sortit malament però que a la porpera, que hi ho sap hagués estat diferent. Però clar, ens ha vingut a dir que amb el semen del meu home és pràcticament impossible.

Després, en arribar a casa... m'he connectat al google i he vist que hi ha dones que s'han quedat embarassades amb embrionets de molt mala qualitat, perquè són lluitadors nats i uns campions de la vida!!!

petonets

dijous, 27 d’octubre del 2011

sis embrionets


Sis com aquest són els que fa dues nits que dormen al laboratori!!
Dimecres em van fer la punció i la veritat és que va anar molt bé. 6 horetes de dejú i cap a l'hospital. Allà ni te n'enteres perquè tanques els ulls quan et baixen al quiròfan i els tornes a obrir quan ja ets al post-operatori!!! Un total de 2h m'hi vaig estar, entre preoperatori, punció i postoperatori. Abans de realitzar-me la punció va venir el sr. Gurb a veure'm i a informar-me que en 10 minuts ja passaria cap a la sala d'operacions. Ni el coneixia amb aquell gorro verd que em duia!!! vaja! i que jo duia!!! jajaja
Un cop realitzada la intervenció, van demanar al meu home que omplís el mític potet, però no hi va haver maneres... Sort que hi ha la mostra congeladaaaaaa!!!! sempre és un descans!! però ell va demanar si podia anar a casa i allà sí que va poder obtenir la mostra!!! ole, ole!!!
El ginecòleg em va dir que havia anat molt bé, que havien extret 14 folicles i que d'aquests havien pogut recuperar un total de 9 òvuls i que això està molt bé perquè l'objectiu marcat era 8-10!!!
Em va dir que continués amb l'àcid fòlic (un cop al dia), omega 3(cada 12 h), que recuperés l'aspirineta (una al dia) i que comencés amb l'utrogestan (200mg cada 8 hores) i Progynova (cada 12h). L'utrogestan serveix perquè els embrions s'implantin bé, i la progynova també, fa que l'endometri continui igual de gruixut i faci de coixinet pels bessons.


A la feina vaig dir que em trobava malament (no sé si s'ho han acabat d'empassar perquè menteixo fatal...) i que no em veia amb cor d'anar a treballar. Ahir ja hi vaig anar i quan hi era, el sr. Gurb em va trucar per dir-me que de 9, 6 òvuls s'havien fecundat!!! això és fantàstic!!!! jejejejeje!! dissabte a les 9.30h ja he de ser a l'hospital, parlarem amb els biòlegs i valorem quants n'implantem, però m'ha dit que normalment se'n posen dos. Tan de bo tot vagi bé i s'implantin bé!!!

Estic contenta per una banda, però preocupada per l'altra; sempre amb neguits i alegries!!! jejejeje. Físicament tinc la panxa feta un rebombori impressionant: em noto els ovaris, una mica com si m'hagués de venir la regla, i estic súper infladaaa! faig una panxa que sembla que estigui embarassada!! jajajaja!

Bon divendres, i bon inici de cap de setmana, que ja el tenim aquí.

dilluns, 24 d’octubre del 2011

Trucada del Sr. Gurb

M'acaba de trucar el Sr. Gurb amb els resultats de les analítiques al davant i diu que tot ha millorat moltíssim i que la punció me la faran dimecres!!! Avui m'ha fet una eco i hi ha vist a l'ovari dret: 4 folicles grans, 3 de mitjans i un de petit; i a l'esquerre: uns 4 folicles de mida mitjana-gran i 4 de petits. No ha fet falta que em prengués el Menopur, ni que utilitzés la segona xeringa de Gonal, ni el segon inhalador del Synarel... per què em va receptar tantes coses aquest cop? suposo que en funció de la resposta de cada cos, augmenten o redueixen la dosi.
Avui he de fer una darrera inhalació de synarel i una última punxada de Gonal (75) i a les 4 AM punxar-me l'ovitrelle!!! No me n'aniré a dormir fins que no m'hagi punxat!!! aprofitaré per fer coses que tinc endarrerides. Demà passat he d'ingressar a quiròfan al migdia, havent estat 6h en dejú. Quan tot hagi acabat, pujarem al laboratori i els biòlegs comentaran la jugada i la quantitat i qualitat d'òvuls extrets!!! 

Aquest vespre, he passat pel súper i he comprat Aquarius!!! visca el hipisme, i el fer l'amor i no la guerra (encara que sigui al laboratori).

dissabte, 22 d’octubre del 2011

a bun in the oven

En anglès hi ha l'eufemisme "having a bun in the oven" (tenir un panet al forn) per referir-se al fet d'estar embarassada. En aquests moment tinc uns quants buns in my oven!!! jajajaja!!! però no pas de manera figurada, si no real. Aquest dissabte després d'una passejada per poblets del sud de França, m'he posat a fer pa. No sé per què me n'han entrat ganes, segurament perquè ja fa més fred, però el cas és que ja el tinc llevat i coent-se... quina oloreta que fa... yam yam!!! candle dinner (per continuar amb el tema anglosaxó) amb pa acabat de fornejar, formatges francesos i un vinet que hem comprat aquesta tarda. I a viure, que la vida són quatre dies!!!

Ahir vaig anar a visitar el sr. Gurb i em va dir que tot marxa bé: tinc 5 òvuls madurant a l'ovari dret, i 6 més a l'esquerre. Em va enviar a fer-me unes analítiques i després em va trucar quan en va saber els resultats. M'ha rebaixat la dosi de gonal (ara només 75), m'ha retirat l'aspirina i he de continuar igual amb el synarel, l'àcid fòlic i l'omega 3. Dilluns, m'he de tornar a fer unes anàlisis i un control i a veure què... diu que entre dimecres i divendres ja em farien la punció!!!!! estic happy!!! happy!!! aquest cop vull ser positiva i pensar que tot anirà bé i si no hi va, doncs ho tornarem a provar, clar que sí!.

He estat llegint per internet consells de dones que han passat per una FIV i aconsellen estar súper tranquil·la i gens estressada. Ho tindré cru perquè sóc força nerviosa (encara que la gent es pensa que són tranquil·la!!!) i últimament vaig molt estressada a la feina i això és una cosa molt difícil de poder controlar. També aconsellen tenir els peus sempre ben calentonets perquè el volum sanguini no se'n vagi a les extremitats i els embrionets quedin "desamparats" i beure molt d'Aquarius!!! he flipat però es veu que les sals minerals són del que es nutreixen els embrions principalment i que, per tant, cal que el nostre cos n'estigui ben ple perquè no passin gana....jejejeje...  Total, que he de tenir una mentalitat súper positiva i mimar-me, perquè si em mino jo, els mimaré a ells.

Bon cap de setmana neguitaires

dimarts, 18 d’octubre del 2011

de punxada a punxada i tiro perquè em toca


Ahir vaig començar amb les punxades. Quina diferència amb el primer dia que vaig intentar administrar-me el Gonal!!! jajajajaja!! una hora intentant-ho i quan el meu home em deia "vinga, que ja et punxo jo" encara era pitjor.... li anava dient "espera, espera, no. noooo!". Al final, em vaig punxar!! i ara com aquell qui inhala synarel!! amb un plis-plas ja tinc la "banderilla" clavada!! jajajaja. Vaig començar amb una dosi de 150!! avui, el mateix; però a partir de demà i demà passat, la rebaixo a 112,5!! El meu gurb particular (el ginecòleg) em va receptar dues capses de Gonal, hauré d'encetar la segona capsa aquesta setmana, ja?? 

Divendres tinc visita amb el sr. Gurb!!! ecografia de rigor i després suposo que empalmarem amb el menopur, si tot va bé, és clar...  De moment, em trobo bé: em noto una mica els ovaris com si la maquinària ja comencés a treballar però, ara com ara, com una rosa!!!!




dijous, 13 d’octubre del 2011

GURB HA TRUCAT

Sempre que espero una trucada del ginecòleg, me'n recordo de "Gurb", l'extratrerrestre al qui perd la pista Eduardo Mendoza.  Era a la feina quan el meu Gurb particular, el metge, m'ha trucat. Les analítiques han sortit molt bé i diu que tirem endavant amb la FIV. Estic contentaaaaaaaaa!!! i tindré els dits ben creuats perquè tot vagi sortint sobre rodes. Començo amb les punxades dilluns i divendres tindré el primer control ecogràfic. Les dosis que m'he d'administrar són les següents:
- dilluns i dimarts 150 de gonal
- dimecres i dijous 112.5 de gonal
Tot acompanyat del còctel de pastilles (una d'àcid fòlic, dues d'omega 3 i una aspirineta) i del synarel que avui me l'està jugant perquè em noto gairebé com si tingués la regla.

Nanit a tots i a totes, que dormiu bé i somieu amb el que més desitgeu.


ESPERANT UNA TRUCADA...

Avui he anat al ginecòleg però amb un ai al cor inmens ja que aquest matí, en anar al lavabo, he tacat. Tenia dolors als ovaris i fins i tot m'he posat una compresa perquè realment semblava com si m'hagués vingut la regla. L'última regla va ser l'1 d'octubre, no fa ni quinze dies!!. Li he explicat al ginecòleg i m'ha dit que és perfectament normal, que són els efectes del synarel. M'ha fet una ecografia i encara tinc el folícle, sembla que no vol marxar!! hehehehehe! el que passa és que s'ha reduït molt quant a tamany i segurament acabarà fonent-se. Hem quedat que jo em faria unes analítiques per veure si realment és així i que després em trucaria per dir-me si tirem endavant o si posposem la FIV.

Les anàlisis de sang per mirar l'estradiol ja me les he fet. Ara només queda esperar. Suposo que em trucarà cap al tard o bé demà al matí... M'ha explicat com m'he d'administrar el Menopur (que telaaaa!!! amb lo fàcil que és el gonal!!) i m'ha donat les xeringues per punxar-me (aiii!!!).

I aquí em teniu... esperant... sigui el que sigui, serà el millor. Fa uns dies que estic força carregada d'energia positiva. Encara fa bon temps, però jo ja ensumo la tardor i a mi m'encantaaaaa. M'omple d'energia i de ganes de fer coses i ara com ara estic feliç perquè demà ja tornem a tenir el cap de setmana picant a la porta de casa!!!

divendres, 7 d’octubre del 2011

FIV POSPOSADA??

Avui he anat a la visita de control amb el ginecòleg. Dissabte passat em va venir la regla i ara seria qüestió de ja començar amb el menopur i el gonal, ara bé... resulta que l'ovari dret està perfecte però que a l'esquerre encara hi ha un folicle. Si comencéssim l'estimulació ovàrica ara, el folicle existent creixeria súper ràpid i no deixaria que se'n formessin d'altres... total que s'hauria d'anul·lar la FIV. El ginecòleg m'ha dit que segurament és degut a la medicació (synarel), que és normal i que ens esperem una setmana i si quest folicle s'ha reabsorvit començaríem amb l'estimulació. Si encara hi és... haurem d'esperar un altre cicle...   Vaja... i quan diu un altre cicle deu voler dir dos perquè hauré d'esperar-me un mes a què em vingui la regla, després control i després, al cap de dues setmanes començar amb el synarel i les pastilles un altre cop, esperar la regla i després sí, començar amb l'estimulació ovàrica. Total, que ens plantarem a Nadal!!!! No hi ha mal que per bé no vingui... si més no... estaré més tranquil·la, de vacances nadalenques i sense haver de donar explicacions a la feina... Això si tot va bé... perquè només faltaria que em tornés a passar el mateix aquesta vegada i per culpa d'un folicle ho haguéssim d'aturar tot...

I vosaltres què tal? com va la vostra aventureta personal per tenir fills? vinga, poseu algun comentari i compartim les penes, ok?

Petonets a tots i a totes!!!!